جوش فلزات یکی از حرفه های قدیمی برای اتصال فلزات و تولید یک محصول جدید است. برای این عملیات، از انواع دستگاه جوش بدون الکترود، جوش نقطه ای، جوش لیزر و … استفاده می شود. در این بین، دستگاه های جوش بدون الکترود از بهترین ابزارهای این فرایند محسوب می شوند. در صنعت جوشکاری امروزی، این دستگاه ها به دلیل دارا بودن مزیت های فراوان، بسیار پرکاربرد هستند.
معرفی دستگاه جوش بدون الکترود
دستگاه جوش بدون الکترود از انواع دستگاه جوشکاری است که بیشترین میزان کاربری را در صنعت به خود اختصاص می دهد. برای عملیات جوش فلزاتی چون آهن و فولاد، این دستگاه ها عملکرد بسیار خوبی دارند. انواع دستگاه جوش بدون الکترود برای جوش یا اتصال دو قطعه فلز به یکدیگر به کار می روند. در این دستگاه ها، عملیات جوش بدون نیاز به انواع الکترودهای جوشکاری و سیم جوش انجام می شود. اتصال دو قطعه به یکدیگر در دستگاه های جوش بدون الکترود با ایجاد قوس الکتریکی است.
مشاوره رایگان
برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان، لطفا شماره تماس خود را در فرم روبرو وارد نمایید. و یا می توانید با کارشناسان ما ۰۹۱۵۲۱۵۹۶۴۶ (خانم ظفر زاده ) و یا ۰۹۱۵۲۱۵۹۶۳۶ (خانم دهنوی) تماس حاصل فرمایید. "*" indicates required fields برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان، لطفا شماره تماس خود را در فرم زیر وارد نمایید. و یا می توانید با شماره ۰۵۱۳۶۰۷۲۴۵۲ (دفتر فروش) و ۰۵۱۳۶۵۱۶۱۶۱ (واحد خدمات) تماس حاصل فرمایید. "*" indicates required fields
مشاوره رایگان
دستگاه جوش بدون الکترود چگونه کار می کند؟
رعایت استاندارد و اصول کار با این دستگاه ها نقش مهمی در عملکرد نهایی جوش ایجاد شده دارد. برای استفاده از دستگاه های جوش بدون الکترود، باید پس از اتصال سیم برق دستگاه، انبر جوش را به جریان مثبت و انبر اتصال را به جریان منفی متصل کرد. نحوه عملکرد این دستگاه، بر پایه ایجاد قوس الکتریکی است. با قرار دادن بخش متصل به انبرها روی فلز، بر اثر جریان قوس الکتریکی و در نتیجه حرارت ایجاد شده، انتهای دو فلز ذوب شده و به یکدیگر متصل می شوند.
ویژگی های انواع دستگاه جوش بدون الکترود
در انواع دستگاه جوش بدون الکترود، به دلیل عدم نیاز به سیم جوش و الکترود، دقت عملیات جوشکاری بالاست. کیفیت و قدرت بالای این دستگاه ها باعث می شود تا اتصال دو قطعه فلز به یکدیگر به خوبی انجام شود.
از مهم ترین ویژگی های مثبت انواع دستگاه های جوش بدون الکترود، مقرون به صرفه بودن هزینه های آنهاست که بخش عمده ای از آن به دلیل عدم نیاز دستگاه به الکترود و سیم جوش می باشد. عملکرد این دستگاه ها با گذشت زمان افت پیدا نمی کند؛ در صورت روش های کاربری مناسب، برای مدت زیادی قابل استفاده هستند. علاوه بر موارد ذکر شده، ویژگی های زیر نیز بر اهمیت کاربرد این دستگاه ها در صنعت جوشکاری افزوده است:
- سرعت بسیار بالای دستگاه
- وزن سبک و قابل حمل بودن
- کارایی متنوع
- قیمت مناسب در مقایسه با سایر انواع دستگاه های جوش
مزایای کاربرد دستگاه جوش بدون الکترود
از مهم ترین مزایای کاربرد انواع دستگاه جوش بدون الکترود می توان به این موارد اشاره کرد:
- با استفاده از این دستگاه ها می توان جوشکاری بدون نقصی را انجام داد؛ این ویژگی باعث شده تا برای اتصال یا جوش انواع فلزات کاربری مناسبی داشته باشد.
- اتصال انجام شده با دستگاه های جوش بدون الکترود در مقایسه با دیگر دستگاه های جوشکاری از مقاومت بالاتری برخوردار است.
- با توجه به سرعت بالای دستگاه می توان عملیات اتصال یا جوش چند ورق فلز را در مدت زمانی کوتاه انجام داد.
- با استفاده از انواع دستگاه های جوش بدون الکترود امکان اتصال دو فلز غیر مشابه به هم وجود دارد. جوشکاری انجام شده در این مورد، بدون تغییر رنگ و یا افت کیفیت است.
- این سری از دستگاه ها در برابر جریان اضافه از سیستم حفاظتی اتومات برخوردار هستند. این سیستم حفاظتی از افزایش ناگهانی حرارت نیز جلوگیری می کند.
- کیفیت جوش بالا، مصرف برق پایین و قابلیت استفاده از دستگاه در ارتفاعات نیز از دیگر مزایای کاربرد دستگاه های جوش بدون الکترود است.
نکات ایمنی کار با دستگاه های جوش بدون الکترود
- از مهم ترین نکات کار با این دستگاه ها، استفاده از پوشش مناسب (دستکش، عینک، لباس کار و ماسک) حین کار است. این پوشش ار خطراتی چون برق گرفتگی و پاشیدن جوش جلوگیری می کند.
- قبل از شروع کار از سالم بودن کابل دستگاه اطمینان حاصل کنید.
- در صورت عدم استفاده از دستگاه برای مدت زمانی طولانی، با روکش ضد آب آن را پوشش دهید.
- در صورت حمل و نقل دستگاه جوش از ضربه خوردن آن جلوگیری کنید.
- از عدم برخورد انبر اتصال ها به هم اطمینان حاصل کنید.
- با توجه به شدت جریان دستگاه، از کابلی با ضخامت مناسب در محل ورودی و خروجی دستگاه استفاده کنید.
- استفاده از آب برای خنک کردن قطعه توصیه نمی شود. این کار ضمن پاشش آب روی دست، باعث عدم استحکام جوش می شود.
نکات مهم برای خرید دستگاه جوش بدون الکترود
برای خرید ابزارهای صنعتی، شناخت مهم ترین فاکتورها و پارامترهای ابزار می تواند نیاز شما را در پروژه یا عملیات مدنظر تان پاسخ دهد. برای خرید دستگاه های جوش بدون الکترود مهم ترین فاکتورهای قابل توجه عبارتند از:
- سطح امنیت بالای دستگاه جهت جلوگیری از خطر در حین کار
- موجود بودن لوازم جانبی مورد نیاز در عملیات جوشکاری با دستگاه
- شدت جریان تولید شده در دستگاه
- مدت زمان کارکرد مداوم دستگاه
سخن آخر
انواع دستگاه جوش بدون الکترود از کارآمدترین انواع دستگاه جوشکاری در صنعت هستند. ویژگی هایی چون کیفیت بالای جوش، سرعت بالای دستگاه، سیستم حفاظتی خودکار، قابلیت جوش با الکترودهای اسیدی، قلیایی و … باعث شده تا انواع دستگاه های جوش بدون الکترود در مقایسه با دستگاه های جوش قدیمی کاربرد گسترده تری داشته باشند. اگر به کسب اطلاعات بیشتر درباره صنعت جوشکاری و متدهای نوینی چون جوش لیزری علاقمندید، به بلاگ خیام لیزر مراجعه کنید.
سوال متداول
دستگاه جوش بدون الکترود چیست؟
دستگاه جوش بدون الکترود از پرکاربردترین انواع دستگاه جوش در صنعت است. عملیات جوشکاری در این دستگاه ها بدون نیاز به انواع الکترودهای جوشکاری و سیم جوش و بر پایه ایجاد قوس الکتریکی است. برای عملیات جوش فلزاتی چون آهن و فولاد، عملکرد بالایی دارند.
مزایای استفاده از دستگاه های جوش بدون الکترود چیست؟
ایجاد جوشکاری بدون نقص، مقاومت بالای جوش انجام شده، کیفیت و سرعت بالای عملیات جوشکاری، سیستم حفاظتی اتومات دستگاه و ایمنی بالای حاصل از آن