جوشکاری از مشاغل مهم در حوزه های مختلف صنعتی است که به تخصص و مهارت بالایی نیاز دارد. اصول کلی این شغل شامل اتصال و پیوند قطعات فلزی با استفاده از ابزارها و روش هایی متنوع است. این تعریف مفهوم ساده ای است که در تصور ما از جوشکاری وجود دارد. اما امروزه با تخصصی شدن مشاغل و ایجاد فیلدهای مختلف در هر حوزه کاری از جمله جوشکاری، عناوین متعددی از این حرفه در صنعت حضور پیدا کرده اند؛ عناوینی که هر یک می توانند به نوعی شغل های مرتبط با جوشکاری معرفی شوند. مهارت، تخصص، تجربه و آشنایی با دانش روز این حوزه از جمله جوش لیزر می تواند زمینه ساز موفقیت در هر یک از این عناوین باشد.
شغل های مرتبط با جوشکاری
برای افراد علاقمند به حضور در صنعت جوش عناوین شغلی زیر می توانند ایده هایی برای شروع فعالیت در این شغل جوشکاری باشند. در هر یک از این عناوین شغلی به شرط داشتن مهارت و تجربه لازم می توان درآمد بالایی کسب کرد.
جوشکاری زیر آب، حرفه ای با دستمزد بالا
جوشکاری زیر آب تلفیقی از مهارت غواصی و جوشکاری است. این عنوان شغلی به تخصص، مهارت و توانمندی جسمی و روحی فوق العاده بالایی نیاز دارد. با توجه به شرایط سخت و ریسک بالای این حرفه، طبعا سطح درآمدی بالایی می توان از آن انتظار داشت.
جوشکاری سازه های فولادی، نیاز روز صنعت ساخت و ساز
امروزه رشد روز افزون ساخت و ساز با سازه های فلزی را در محیط پیرامون خود شاهد هستیم. اگر علاقمند ورود به شغل جوشکاری باشید، می توانید با کسب آموزش و تجربیات لازم زمینه ورود خود را به یکی دیگر از شغل های مرتبط با جوشکاری فراهم کنید. با کسب مهارت کافی در زمینه جوشکاری سازه های فلزی و داشتن تجهیزات لازم در قالب همکاری با پیمانکاران وارد کار می شوید و درآمد مطلوبی را هم کسب خواهید کرد.
جوشکاری صنعت حمل و نقل، پرچالش اما درآمدزا
جوشکاری در صنعت سازه های بزرگ حمل و نقل یکی دیگر از عناوین شغلی در حرفه مورد بحث می باشد. حمل و نقل به عنوان یکی از کانال های اصلی در توسعه کشور ما مطرح است. تقاضا برای حمل کالا در ناوبرهای مختلف این صنعت چون کشتی ها، قطارها، تریلرها و … همواره با تقاضای بالایی همراه است. در چنین شرایطی نیاز به متخصصین جوشکاری و آشنا با زیر و بم این عملیات جهت ساخت سازه های بزرگ حمل و نقل می تواند مسیر شغلی پردرآمدی را رقم بزند. گرچه فعالیت در این شاخه می تواند سخت و پر چالش باشد، اما دستمزد بالای آن سنگینی کار را جبران خواهد کرد.
جوشکاری فولاد ضد زنگ، حرفه ای با کمبود نیروی ماهر
یکی دیگر از مشاغل مرتبط با جوشکاری که از سطح درآمدی بالایی هم برخوردار است، جوشکاری فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل است؛ حرفه ای که به شدت کمبود نیروی ماهر در آن احساس می شود. با توجه به تقاضای بالای بازار کار برای این حرفه و عدم توازن در نیروی متخصص مورد نیاز، سطح درآمدی بالایی را می توان برای آن متصور شد.
جوشکاری در صنایع تسلیحاتی، حرفه ای با ریسک بالا
فعالیت در برخی شاخه های شغل جوشکاری با ریسک بالایی همراه است. حضور در کارگاه های تولید محصولات تسلیحاتی از جمله این موارد می باشد؛ حرفه ای که به شدت نیازمند تخصص و آشنایی شما با تکنولوژی و ظرافت های خاص انجام این عملیات برای آلیاژهای متنوع است. حضور در این حرفه هم به عنوان یکی دیگر از مشاغل مرتبط در حوزه جوشکاری، با درآمد بالایی همراه خواهد بود.
جوشکاری سیار، بهترین ایده برای خود اشتغالی
برای افرادی که در جستجوی خود اشتغالی یا شغل دوم هستند، فعالیت به عنوان یک جوشکار سیار ایده خوبی می تواند باشد. در این حرفه نیاز به پرداخت هزینه برای اجاره کارگاه نخواهید داشت. به شرط داشتن مهارت لازم و تجهیزات کامل می توانید با صرف هزینه ای اندک یک تجارت کوچک برای خود راه اندازی کنید.
جوشکاری فلزات رنگی، حرفه ای مهارت محور
فلزات رنگین مانند مس، برنج، سرب، آلومینیوم و استیل به دلیل خواص فیزیکی و مکانیکی متفاوت نیاز به تکنیک های خاص جوشکاری دارند. برای ورود به این حرفه باید دانش کافی درباره تکنیک های این نوع جوشکاری داشته باشید. جوشکاری نقطه ای مقاومتی، MIG، TIG، جوش CO2 و جوش آرگون از جمله تکنیک هایی هستند که باید مهارت کافی را در آنها کسب کنید. مهارت شما در این تکنیک ها می تواند زمینه ساز ورود به این شاخه از مشاغل مرتبط با جوشکاری باشد.
جوشکاری در صنعت نفت و گاز، پرمخاطره اما با درآمد بالا
جوشکاری در صنعت نفت و گاز یکی دیگر از عناوین شغلی پرمخاطره در این حوزه کاری است. جوشکارهای فشار، سکوی حفاری، تعمیرات جوشکاری برای دکل های نفتی (جوشکاری ریگ)، ساخت تیر، لوله و اجزای فلزی مختلف برخی از وظایف تعریف شده در این حوزه هستند. برای ورود به این شغل جوشکاری نه تنها به مهارتی بالا نیاز دارید، بلکه باید از توانایی روحی و جسمی فوق العاده ای هم برخوردار باشید؛ چرا که شرایط سخت انجام عملیات و شاید دوری از خانواده می تواند برایتان چالش ایجاد کند.
جوشکاری درب های فلزی، مهارتی آمیخته با هنر
با مدرن شدن سبک ساخت و سازهای امروزی ساخت درب های فلزی نیز با تقاضای بالایی همراه شده است. اگر مهارت کافی در حوزه جوشکاری را دارید و کمی ذوق و هنر از ویژگی های ذاتی شخصیت شماست، حضور در این حرفه هم می تواند برایتان درآمد بالایی داشته باشد. با توجه به متراژ، طرح و وزن ساخت اجرت هایی بیش از ده میلیون تومان برای این حرفه تعریف می شود.
در پایان
با رشد روز افزون صنایع، نیاز به جوشکاران حرفه ای نیز بیش از پیش احساس می شود. نفت و گاز، ساخت و ساز، صنعت دریایی و … حوزه هایی هستند که این حرفه به عنوان یکی از ستون های اصلی آنها محسوب می شود. اگر به این حوزه فنی علاقمند هستید، همین حالا برای ورود به بازار کار مشاغل مرتبط با جوشکاری برنامه ریزی کنید؛ از جوشکاری زیر آب گرفته تا جوش درب و پنجره های آهنی، سازه های فولادی، فلزات خاص و … هر یک می توانند ایده ای برای ورود شما به بازار کار این حوزه باشند.
مهم ترین گام برای ورود به این گروه شغلی کسب تخصص و مهارت های خاص مورد نیاز در فیلد انتخابی شماست. شرکت در دوره ها یا کارگاه های کسب مهارت، کسب دانش روز، آشنایی با تکنولوژی های پیشرفته در این حوزه، ارتقای توانایی های ارتباطی و کار گروهی اصلی ترین آیتم هایی هستند که موفقیت شما را افزایش می دهند. با کسب مهارت و تجربه کاری در شاخه های مختلف شغل جوشکاری می توانید به موقعیت های مدیریتی و مشاوره ای در صنایع مختلف دست پیدا کنید و ضمن برخورداری از جایگاه شغلی بالا درآمد مطلوبی نیز به دست آورید.
در بلاگ خیام لیزر می توانید مطالب تخصصی دیگری در این حوزه فنی مطالعه کنید.