صنعت برش لیزری و دستگاه برش لیزر در طی سالهای اخیر با رشد تکنولوژی با پیشرفتهای فراوانی خود را در چشم همگان بزرگ و کارآمد جلوه داده است. از آن طرف نیز دستگاه جوش لیزری و فناوری جوش لیزری با ظهور آخرین فناوریهای تولید لیزر بسیار محبوب شدهاند. این دستگاهها کاربردها و مزیتهای فراوانی در صنایع و شرکتهای مختلف دارند که ما در مقاله جوش لیزر به معرفی دستگاه جوش لیزری میپردازیم تا با این نوع دستگاه بیشتر آشنا شوید.
جوشکاری لیزری چیست؟
شاید همه شما جوشکاری سنتی را که توسط قوس الکتریکی و با الکترود انجام میشود را دیدهاید، یا همچنین جوش گاز که با ایجاد شعله بسیار شدید انجام میشود را در کارگاهها و یا تعمیرگاههای یخچال و … دیده باشید. آزمایش ذرهبین و نور خورشید را نیز به یاد دارید که چگونه باعث آتش گرفتن کاغذ میشد. اصول کار دستگاه جوش و برش لیزری نیز بر پایه همین آزمایش ساده فیزیک است، ولی بادقت و قدرت بسیار بالاتر و بهجای نور خورشید از منابع تولید و ایجاد نور مصنوعی پرتوان مانند تیوب لیزر co2 یا بلوکهای دیودی که به دیود پمپ مشهور است استفاده میگردد.
جوشکاری با لیزر یکی از پیشرفتهترین روشهای جوشکاری است که قدمت بسیار زیادی ندارد. این نوع جوشکاری از پیشرفتهترین روشهای جوشکاری است که کاربرد آن در طیف وسیع و متنوعی از صنایع، از ساخت هواپیما و هوا و فضا گرفته تا ساخت ریزترین قطعات و یا ساخت جواهرات و … دیده میشود.
معرفی دستگاه جوش لیزری
دستگاه جوش لیزری کاربرد آن در اتصال دو و یا چند قطعه به یکدیگر در کوتاهترین زمان ممکن است؛ زمانی کمتر از چند میکروثانیه. کارکرد دستگاه جوش لیزری اینگونه است که اشعه پرقدرت لیزر را باقدرت زیاد به دو قطعهای که میخواهند به هم متصل شوند میتابانند و لیزر با قطرات و ذوب کردن آنها و تشکیل حوضچه مذاب بسیار کوچک موجب اتصال قطعات در کمتر از چند میکروثانیه میشود.
بیشتر بخوانید: دستگاه فایبر
بهطورکلی جوشکاری لیزری یک فرایند برای اتصال فلزات یا ترموپلاستیکها با استفاده از پرتو لیزر است که از لیزر برای تشکیل جوش بین دو قطعه استفاده میشود. در دستگاه جوش لیزری چون گرمای بسیار اندکی در طی زمانی بسیار کوتاه به دو قطعه وارد میشود، راه بسیار خوبی برای اتصال انواع فلزات بهویژه قطعات حساس به انرژی ورودی نظیر ورقههای نازک فولادی و دو فلز متفاوت و پلاستیکها و یا حتی چوب است!
دستگاههای جوش لیزر در چه جایی کاربرد دارند؟
دستگاههای جوش لیزر برای اتصال فلزاتی مثل آهن، مس، طلا، نقره تیتانیوم، روی و … و همچنین اتصال دو فلز غیرمشابه مثل مس – نیکل، نیکل – تیتانیوم، مس – برنج، مس – فولاد کاربرد دارند. از دیگر کاربردهای دستگاه جوش لیزر در صنعت میتوان به صنعت ساختمان، سوله سازی، جواهرسازی، ماشینآلات، پزشکی و تجهیزات پزشکی، خودروسازی و لوازم خودرو، قطعات الکترونیک، باتریسازی و … اشاره کرد.
باتوجهبه دقتی که جوش لیزری دارد، از دستگاه جوش لیزری به طور گسترده در ابزارهای ساخت کارخانهها استفاده میشود؛ بنابراین، با روش فرسایشی رقابت میکند. ساخت دستگاههای پانچ، ریختهگری و پرس دقیق از طریق جوش لیزری تفریقی یا افزودنی راه حلی برای مشکلات پیش روی صنایع است. دنیای جوش لیزر و لیزر بهتنهایی آنقدری بزرگ است که خود را در تمام فعالیتهای صنعتی و ساخت قطعات و بهطورکلی در صنعتهای مختلف خود را جای دهد و نقشی کاربردی داشته باشد.
مزیتهای جوشکاری لیزری
مزایای بسیار زیاد این دستگاه توجیه منطقی برای جایگزین کردن این روش بهجای روشهای قدیمی است. دستگاه جوش لیزری مزیتهای فراوانی دارد و یک جوشکاری تمیز و بینقص را در انواع قطعات برای جوشکاری فراهم میکند که از آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- در این نوع جوشکاری امکان جوش و اتصال دو فلز گوناگون وجود دارد که در محل جوش، فلز آلیاژی به وجود میآید.
- در جوش لیزری نیازی به الکترود یا فلز پرکننده نیست و دو فلز بر اثر حرارت ذوب شده و به همدیگر جوش میخورند.
- این نوع جوشکاری نسبت به بقیه انواع آن، کیفیت بالاتری دارد که یک مزیت اصلی و مهم بهحساب میآید، به گونهای که جوش کاملاً صاف و بدون حفره است.
- همینطور سرعت بالاتری نسبت به بقیه انواع جوشکاری دارد. سرعت تقریباً ۲ برابری.
- جوشکاری با لیزر مصرف برق کمتری تقریباً معادل ۸۰ درصد کمتر از روشهای دیگر جوشکاری دارد.
- به دلیل سادگی کار با این دستگاه، نیاز به جوشکار حرفهای نیست.
- جوشکاری لیزر سطح دقت و کنترل بالایی را برای جوشکاری فراهم میکند. یعنی میتوانید از این نوع جوشکاری برای جوش دادن ریزترین قطعات به همدیگر، همانطور که گفته شد برای مثال در جواهرسازی و پزشکی استفاده کنید؛ بدون اینکه کمترین آسیب و خطا را داشته باشید.
- این دستگاه و روش جوشکاری، گرمای کمتری تولید میکند که در نتیجه، انحراف قطعات کاهش مییابد؛ به همین برای تولید کالاهای لوکس مانند جواهرات سفارشی، ترجیح داده میشود.
- انواع قطعات را بهوسیله جوشکاری لیزری میتوان به همدیگر جوش و متصل کرد. همچنین، در صورت استفاده از روشهای معمولیتر جوشکاری، میتوانید نقاطی را که دسترسی به آنها بسیار سخت است، جوش دهید.
- درزهای جوش قابل تکرار و ثابتی را ایجاد میکند. این یک روش جوشکاری سریعتر در مقایسه با سایر تکنیکهای مرسوم است. همچنین میتوانید از لیزر برای سوراخکاری و برش نیز استفاده کنید.
انواع جوشکاری با لیزر
انواع جوشکاری با لیزر به ۲ طریق
- جوشکاری سوراخ کلید
- جوشکاری رسانش حرارتی
تقسیم میشود.
جوشکاری حرارتی
در روش جوشکاری حرارتی، مواد بالاتر از نقطه ذوب فلز تا قبل از نقطه تبخیر گرم میشوند. از این روش در جوشکاریهایی استفاده میشود که به استحکام بالایی نیازی ندارند. همچنین از نظر زیبایی نیز قابلقبول است و سطحی صاف بعد از آخرین جوش به وجود میآورد. در این روش از لیزر کممصرف استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: دستگاه برش غیرفلزات
جوش سوراخ کلید
پرتو لیزر در این روش به اعماق فلز گرم شده نفوذ میکند و باعث جوش خوردن فلز میشود. این روش جوشکاری، جوش سوراخ کلیدی را تشکیل میدهد که در آن شرایطی شبیه پلاسما با افزایش دما ایجاد میشود.
انواع دستگاه جوش لیزر
دستگاههای جوش لیزر به دلیل کاربرد متفاوتی که در صنایع مختلف دارند، انواع گوناگونی دارند که ما در مقاله معرفی دستگاه جوش لیزری به معرفی آن میپردازیم. در زیر چند نوع دستگاه جوش لیزری را معرفی میکنیم:
- دستگاه جوش لیزر فلز
- دستگاه جوش لیزر آهن
- دستگاه جوش لیزر استیل
- دستگاه جوش لیزر طلا
- دستگاه جوش لیزر شیشه
در هنگام خرید دستگاه جوش لیزری چه مواردی را باید مدنظر داشت؟
اگر شما قصد خرید یک دستگاه جوش لیزر را دارید، ما در ادامهی مقاله معرفی دستگاه جوش لیزر نکاتی را که باید در هنگام خرید دستگاه باید به آن توجه داشته باشید را برای شما توضیح دادهایم. پس در ادامه همراه ما باشید. همچنین می توانید با شماره ۰۹۱۲۵۱۲۳۱۷۲ در تماس باشید.
انتخاب دستگاه و روش جوشکاری متناسب با کاربری مدنظر خود
میدانید که هر دستگاه جوش لیزر عملکرد خاص خود را در روش جوشکاری دارد، باید دستگاه متناسب با کار خود را تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: لیزر چوب
شدت جریان
میزان قدرت دستگاه را متناسب با شدت جریان آن مشخص میکنند. برای مثال برای جوشکاری هر میلیمتر فولاد ۴۰ آمپر جریان نیاز است. درنتیجه برای جوشکاری ۵ میلیمتر فولاد دستگاه باید قابلیت رسیدن به ۲۰۰ آمپر جریان را داشته باشد. بنابراین شما باید دستگاه با شدت جریان متناسب با کار خود را خریداری نمایید. نکته دیگر اینکه جهت جوشکاری فلزاتی که ضخامت بیشتری دارند، دستگاههایی با آمپر بالاتر خریداری کنید تا کارایی بالاتری برای شما داشته باشند.
اتوماتیک بودن دستگاه جوش لیزری
توانایی ذخیره برنامه جوشکاری که در دستگاههای اتوماتیک وجود دارد، از ویژگیهایی است که باعث افزایش سرعت جوشکاری و استفاده ساده و راحت از آن میشود. با دادن مشخصات فلز و ضخامت فلز موردنیاز جوشکاری، دستگاه به طور اتوماتیک میزان ولتاژ و آمپر موردنیاز برای جوشکاری را برای دستگاه تنظیم میکند که کار شما بسیار آسان خواهد شد.
بیشتر بخوانید: برش لیزری
چرخه عملکرد دستگاه
چرخه عملکرد از نگاهی دیگر ظرفیت کاری دستگاه را مشخص میکند؛ چرخه عملکرد را مدت زمانی در نظر میگیرند که دستگاه بدون توقف کار میکند.
نتیجه گیری
جوش لیزری فناوری و تکنولوژی است که از اشعه و پرتو لیزر برای جوشکاری اجسام و قطعات استفاده میکند. بهطورکلی لیزر در تمام صنایع مانند صنایع نظامی، ساختمانی، هوافضا، پزشکی، آزمایشگاهی و پژوهشی، ارتباطاتی، فیزیک، شیمی و … کاربرد دارد. شرکت توسعه فناوری خیام لیزر با بهکاربردن افراد باتجربه و تجارب ارزشمندی که از سالها تلاش در این حوزه کسب نموده و با استفاده از دانش روز در این حوزه، سعی کرده تا دستگاههای جوش لیزری با کیفیتی را تولید نماید تا نقشی مؤثر در صنعت و اشتغال کشور داشته باشد. ممنونیم از اینکه مقاله معرفی دستگاه جوش لیزری را خواندید و وقت خود را در اختیار ما گذاشتید.
سوالات متداول
چند مدل دستگاه جوش لیزری وجود دارد؟
دستگاه جوش لیزر برای طلا، شیشه، اسیتل، آهن و … وجود دارد.
چطور دستگاه جوش لیزری بخریم؟
با توجه به متفاوت بودن قیمت دستگاه جوش لیزری، می توانید برای استعلام قیمت و خرید با شماره ۰۹۱۲۵۱۲۳۱۷۲ در ارتباط باشید.